Idén ez már a harmadik Totalcar-magazin!

2008.10.16. 12:00

Rég volt olyan jó dolga az újságosstandoknak, mint idén. 2008-ban már a harmadik, felhőtlen szórakozást, hömpölygő információözönt, receptornyalogató fotóorgiát ígérő Totalcar-Expressz használtautós magazin bukkan fel a polcokon. Talán már holnap megjelenik, de szerdán egész biztosan kézbe vehetik a ropogósan friss magazint, amelyben a már megszokottan igényes, gazdag, és minden igényt kielégítő - oké, majdnem - tartalommal szembesülhet a kedves olvasó.

Düböröghet a gazdasági válság, de nálunk az ár változatlan, továbbra is 595 forint. Ha úgy vesszük, tesztenként összesen 54 sápadt magyar forintot kell kiperkálni, ugyanis ehhez az újsághoz már összesen tizenegy autót próbáltunk ki, három tesztblokkban.

Praktikusabb fajta járműre vágyó olvasóinkat szem előtt tartva, kétmillió forintos kompakt buszlimuzinokat veszünk nagyítónk alá, összesen négyet. Öttől hét ülésig mindenféléket beszelektálunk, természetesen az a kocsi nyer, amelyikre senki nem készült.

Második blokkunkban olyan autókat veszünk sorra (összesen hatot) amely egy feltörekvő, Külkert/Közgázt/Management Consulting-iskolát végzett, kellő paraméterekkel bíró leányzót méltó módon elkísérhet a vérmes üzletasszonyságig vezető úton. Elegáns, elsősorban kicsi, olykor nagy, de semmiképpen sem átlagos kocsikról lesz szó.

Tesztelünk új autót is, amely méltán pályázhat a világ legkisebb hétülésesének címére, de azért így is elfogyott egy nagyobb istállónyi tehén a beléhez. Navigáció, üvegtető, vérbő dízel, minden van benne. Meg egy árcédula is, a rossebbe.

Winkler és Balázs Viktor látogatást tett egy roncsságában is erős, negyvenéves Ford Galaxie-nál, pontosabban a kissé túlnyomásos tulajdonosánál, majd jártak egy vidéki roncsderbin is, ahol a versenyzők összéletkora nem érte el kettejük éveinek számát. Ne aggódjanak, nemcsak a szöveg erős, de a képanyag is.

És persze ismét átverünk néhány óvatlan palimadarat, tálaljuk ehhez a trükköket is, alaposan körberágjuk a biztosítóváltásnak nevezett, az autós társadalomnak október végén rendszeresen feltálalt, össznépi kutyacsontot. Tuti tippeket adunk ahhoz, milyen új autót tegyen el zsírpapírba, hogy harminc év múlva gazdaggá váljon, amikor előveszi. És megint írunk a saját autóinkról is. Illetve nem csak az autóinkról, hanem amink van - motor, játék, ezmegaz.

Vegyék meg, másnap reggel keljenek fél órával korábban, hogy ne zavarja önöket senki a vécén. Jó kis időtöltés lesz, garantáljuk.