Csúszik a Volvo-kínálat felújítása

2008.10.15. 11:41

Állítólag két típusának leváltását is kénytelen elhalasztani a svéd gyártó, mivel kevés a rendelkezésre álló forrás. Most fontosabb feladatnak tekintik a kínálat bővítését és az új technológiák fejlesztését.

Egyelőre úgy tűnik, csak az XC90-es és az S60-as cseréjének időpontját kell elhalasztani: így eleget spórolnak, hogy beleférjenek a fejlesztési költségvetésbe, és elkészítsék a C30-S40-V50 sorozat újabb, ötajtós, csapott hátú változatát, amellyel növelhetik a márka eladásait. Az XC90-es utódját eredetileg 2010-ben akarták piacra dobni, de az új menetrend szerint ekkorra csak egy alapos modellfrissítést végeznek el, így két évvel meghosszabbíthatják a típus élettartamát. A nyolcéves S60-as átdolgozásával már nem várhatnak ennyit, de a korábbi 2009-es leváltási dátumot ennél a modellnél is kitolták egy évvel.

A bemutatók késleltetésével nyert összeget legalább részben olyan megoldások fejlesztésére fordítják, mint a fogyasztásra optimalizált DRIVe sorozat, vagy a City Safety karambolmegelőző rendszer. A hangsúly eltolódása persze érthető, hiszen a Volvo tulajdonosa, a Ford számára most fontosabb, hogy saját új autóiban is alkalmazható technológiákhoz jusson a svéd fejlesztők által elköltött pénzéért, mint az, hogy a Volvo választéka a lehető legkorszerűbb legyen.