Carlsson CK63 S: újabb értelmetlen szuperlimuzin

2008.10.22. 10:01


Galéria - kattintson a képre

Vannak emberek, akik a Mercedes C63 AMG 450 lóerő körüli motorját kevésnek tartják, szerencsére olyan tuningcégek is léteznek, akik pont az ilyen telhetetlen emberekre szakosodtak. Ilyen a Carlsson is, amely úgy érezte, nyugodt szívvel lehetne még fokozni a 6,3 literes V8-as teljesítményét.
A Mercedesekre specializálódott cég 565 lóerőre emelte a C kupé teljesítményét, a nyomaték pedig eléri a 680 Nm-t, így a CK63 S-nek alig 3,8 másodperc elég a 100 km/h-s sebesség eléréséhez, és könnyedén gyorsul akár 300 km/h-ig.
A megnövekedett teljesítmény aszfaltra viteléhez teljesen átalakították a futóművet, és egy új, részlegesen önzáró differenciálmű is került az autóba. A megjelenést sem hagyták annyiban, elöl-hátul nagyobb spoilerek, kovácsolt könnyűfém felnik, az utastérben pedig sportos alcantarabetétek, kagylóülések és szépen formált kormánykerék jelzi a modell különlegességét.
Egyébként nem ez a legdurvább tuning a szóban forgó motorhoz, a szintén német Väth 585 lóerőig és 690 Nm-ig jutott a nyáron.