Elkészült a VW Race Touareg második kiadása

2008.10.28. 14:02

A Dakar ralit helyettesítő idei dél-amerikai versenyre a Mitsubishi mellett a Volkswagen is új versenyautót épített, azzal a szándékkal, hogy végre letaszítsa a trónról japán riválisát.

A versenygép továbbra is a megszokott kék színben pompázik, és ugyanúgy öthengeres, 280 lóerős turbódízel motor hajtja, mint az elődjét, de a Volkswagen Motorsport mérnökei alaposan átdolgozták a könnyű építésű, csővázas versenygépet, amely csupán névrokona az utcai Touareg terepjáróknak. A változtatások nagy részére az új körülmények miatt lesz szükség: a Dakar-helyettesítő, Buenos Airesből induló verseny ugyanis jóval nagyobb szintkülönbségeket, és keményebb terepet jelent: a bő 9000 kilométeres útvonal egy része az Atacama sivatagon vezet keresztül, de a mezőny az Andok hegyei közé, 4600 méteres magasságba is feljut majd, ahol a ritka levegő okozhat gondot.

A Volkswagen négy pilóta-párost szerződtetett, akik már korábban is bizonyították, hogy ameddig a technika kitart, igazán gyorsan képesek vezetni szinte bármilyen körülmények között. A gyári versenygépeket Carlos Sainz és Michel Perlin, Giniel de Viliers és Dirk von Zitzewith, Mark Miller és Ralf Pitchford, valamint Dieter Depping és Timo Gottschalk igyekszik majd célba juttatni.