Buick márkanéven is bemutatták az Opel Insigniát

2008.11.04. 10:19

Kínában mutatták be a Buick Regal névre keresztelt módosított Insigniát, annak érdekében, hogy a típust a lehető legnagyobb példányszámban tudják eladni a világ legnépesebb országában.

Bár az Opel márka Kínában is jelen van, a Buick érdekes módon a legnépszerűbb luxusautó-márkák közé tartozik a távol-keleti országban, így logikus lépés, hogy a prémium-kategória színvonalát megcélzó új modellt ezen a márkanéven próbálják sikerre vinni. Az Insigniát a Buick arculatának megfelelően kissé átdolgozták: a Regal új hűtőmaszkot kapott, és a jellegzetes apró szellőzőnyílást sem felejtették le az első sárvédők fölül. Emellett a típus gazdagabb alapfelszereltséggel kerül piacra, mint az európai változatok, és a motorválasztéka is teljesen más. Az autó Kínában csupán kétféle nagy teljesítményű benzinmotorral lesz elérhető: egy 2,4 literes, 166 lóerős négyhengeres szívómotorral, illetve a kétliteres Opel turbómotor 218 lóerős változatával.

Az Insigniának várhatóan nem ez lesz az egyetlen, más márkanéven forgalmazott kivitele: valószínű, hogy Ausztráliában Holden, Dél-Amerikában pedig Chevrolet márkajelzéssel dobják majd piacra, sőt, az sem lehetetlen, bár kevésbé valószínű, hogy Észak-Amerikában és Dél-Koreában is megjelenhet Saturn illetve Daewoo jelvénnyel.