A spórolás áldozata lett a BMW CS

2008.11.05. 10:11

A Concept CS-en alapuló nagy négyajtós kupé fejlesztését leállította a BMW, a hivatalos közlemény szerint a romló gazdasági helyzet miatt.

"Mivel az elsődleges cél a nyereségesség növelése, felül kell vizsgálnunk a korábbi, típusfejlesztéssel kapcsolatos döntéseket. Ennek eredményeképpen a BMW csoport nem készíti el a Concept CS sorozatgyártású változatát, mivel ez a típus nem felel meg a megtérüléssel kapcsolatos belső elvárásainknak" - írja a BMW sajtóközleménye. Egyszerűbben fogalmazva a BMW CS gyártása valószínűleg veszteséges lett volna a BMW számára, így csak a márka presztízsének növelése érdekében fogtak bele a fejlesztésbe, ám egy ilyen kirakat-jármű a jelenlegi gazdasági körülmények között még a bajor luxusautó-gyártó számára is túlzott luxus lenne. A Concept CS fejlesztését és gyártását állítólag teljes egészében a BMW motorsport-részlege irányította volna, így kivételes minőségű, de csillagászati árú modellnek ígérkezett, amelyből legfeljebb évi néhány ezer példányt lehetett volna eladni.

Egyelőre úgy néz ki, a BMW költségcsökkentési akciója a többi fejlesztés alatt álló modellt nem érinti, így az X1-es, a 7-es és az X6-os hibrid változatai, illetve a Mini Crossover a korábbi menetrendnek megfelelően mutatkozhat be.