Ford Mustang FR500CJ: dragster a gyárból

2008.11.05. 13:20

A Ford Mustangból számos gyári versenyváltozat készült már, és most itt egy újabb, amelyet gyorsulási versenyzőknek szánnak.

A detroiti gyártó a Mustang FR500 Cobra Jet révén a méregdrága, egyedi építésű gyorsulási versenyautóknak próbál megfizethetőbb konkurenciát teremteni. A SEMA Show-n - Észak-Amerika legnagyobb tuning-kiállításán - bemutatott jármű az NHRA Stock Eliminator kategóriájának szabályai szerint épült, azaz jelentős részben a sorozatgyártású Mustangon alapul.

A motorja 5,4 literes, és csupán 400 lóerős, de a negyed mérföldes távot állórajttal így is megteszi 10 másodpercen belül, ami a saját kategóriájában versenyképessé teszi, így elvben bárki megrendelhet magának egy kulcsra kész dragstert, amellyel akár azonnal rajthoz állhat. Az FR500CJ-ből ugyan csak egy kisebb, 50 darabos sorozat készül, de állítólag könnyen reprodukálható a gyári tuning-alkatrészekből, és a Mustang legegyszerűbb, V6-os változatából.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy egy ilyen gyári dragster mennyibe kerül majd, de az ígéretek szerint jóval olcsóbb lesz, mint ha valaki egy privát építőműhelyt bízna meg egy hasonló képességű gép megépítésével.