Peugeot 107-es fogszabályzós vigyorral

2008.11.06. 11:04

A PSA csoport a Citroën C1-es mellett a Peugeot-ikertestvért is frissíti, és a változtatások itt is csak az autó elejét érintik.

A 107-es eleve erőteljesebb karakter volt, mint Citroën megfelelője, óriási, vigyorgó szájra emlékeztető hűtőnyílása miatt, így a PSA tervezőinek nehezebb dolguk lehetett ennek a változatnak az átdolgozásával. A végeredményen látszik is az erőlködés: mindenképp újat kellett mutatni, de a szigorú márkaarculat keretein belül maradva, miközben a változtatások csak az autó orrpaneljét érinthették. Így kapott a 107-es keskenyebb, előreugróbb középső hűtőnyílást vaskos, vízszintes krómcsíkkal kettéosztva, és mellé oldalt két kicsit. Az asszociáció tálcán kínálja magát: vastagszájú tinilány, fogszabályzóval. Nehéz megjósolni, hogy az új arculat mennyiben befolyásolja majd az eladásokat, de egyáltalán nem biztos, hogy ha lesz ilyen hatása, az pozitív irányba hat majd.

A többi változtatás már ismerős a C1-es felújítása kapcsán: új színek és kárpitok, egy decivel kisebb átlagfogyasztású benzinmotor, új felniválaszték - csupa alig észlelhető apróság, amelyek mégis lehetővé teszik, hogy a három éves modellre ismét kiragasszák az új feliratú matricákat.