Két év múlva jön a Hyundai i40

2008.11.06. 14:15

A Sonatát váltja le a koreaiak soron következő i-modellje: a koreaiak célja, hogy a kisautók, és a kompakt modellek piaca után a középkategóriában is versenyképes modellel álljanak elő.

Már a Sonata is korrekt ajánlatnak tűnik, mégsem terjedt el igazán Európában, valószínűleg kissé konzervatív formavilága miatt, amelyet még elsősorban a koreai és amerikai vásárlók igényeinek megfelelően alakítottak ki. A Hyundai ígérete szerint az i40-es már nem csak kedvező árfekvésével hódíthatja meg a vásárlókat, de egyéni stílusú formatervével és erőteljes motorválasztékával is. Természetesen ebben a modellben már bevetik az új, R sorozatú izom-dízeleket is, amelyek közül Európában a kisebbik, kétliteres, 184 lovas változat számíthat igazán nagy népszerűségre, de lesznek változatok 1,6 és kétliteres benzinmotorral, illetve 1,6 literes dízelmotorral is.

A Hyundai nem csak a privát vásárlókat szeretné megnyerni magának, de a céges flották európai piacán is jobb pozícióba szeretne kerülni az i40 révén a VW Passattal, a Ford Mondeóval, az Opel Insigniával és a Renault Lagunával szemben. Ilyen erős mezőnyben ez persze nem lesz egyszerű, de a kisebb kategóriákban bevetett új modelleket látva nincs okunk kételkedni benne, hogy a koreaiak mára felnőttek a feladathoz.

Az i40 várhatóan 2010-ben kerül piacra Európában, elsőként a 2006-os Genus tanulmányéra emlékeztető ötajtós, kombi-szerű karosszériával, de később, 2011 környékén érkezik a szedán kivitel is.