Fiat Grande Punto új dízelmotorral

2008.11.12. 12:12

A Bravo után lassacskán más típusokban is elérhetővé válik a Fiat legújabb, 1,6 literes dízelmotorja, leváltva az 1,9 literes Multijet nyolcszelepes alapváltozatát.

A Grande Puntóba az új dízel 120 lóerős, azaz a régi 1,9 literessel azonos teljesítményű változata kerül, ám úgy néz ki, a csere így sem hiábavaló. Egyrészt az 1,6 literes dízel csúcsnyomatéka 320 Nm, 40-nel több, mint az elődjéé, másrészt érezhetően takarékosabb is. Akár 4,8 liter gázolajjal is beéri vegyes ciklusban, 100 kilométeren, ami 8 decis javulást jelent. Ráadásul az autó végsebessége is 193 km/h-ra nőtt, bár a 3 km/h-s különbséget valószínűleg még azok sem érzik meg, akik a fél életüket a német autópályákon élik.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az új típusváltozatot elhozzák-e Magyarországra - az 1,9 literes dízel Grande Punto nincs benne az itthoni Fiat képviselet árlistájában, nyilván nem véletlenül, hisz az ára bőven 4 millió forint fölött lett volna - de Nyugat-Európában érezhetően javíthat a típus eladásain.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.