Nem ad el több márkát a GM

2008.11.13. 14:31

A General Motors első embere, Rick Wagoner megerősítette, hogy egyedül a Hummertől szeretne megválni a cég, más részlegek, esetleg márkanevek eladása egyelőre szóba sem került.

Mostanság több pletyka is szárnyra kelt egyes GM részlegek eladásáról, így felmerült, hogy a cég megszabadulna Európai részlegétől, amely az Opel és a Vauxhall típusokat gyártja, netán túladna a kínai érdekeltségein, vagy a GM-Daewoon, ám egyelőre úgy néz ki, ezek a híresztelések puszta spekulációkon alapultak. "Vannak olyan érdekeltségeink, amelyeket el szeretnénk adni, de a Hummeren kívül más márkanevek nem tartoznak ebbe a körbe" - mondta Wagoner.

A legtöbb elemző arra a Saab márka eladását tartotta a legvalószínűbbnek, hiszen a mindössze két, viszonylag régi típussal rendelkező leányvállalat évek óta holtsúlyként nehezedik a cégre, ugyanakkor maga a név még mindig elég jól cseng, hogy vonzó legyen valamelyik prémium-márka nélküli tömeggyártó számára. Most azonban úgy tűnik, a Saab egyelőre marad a GM kötelékében, legalábbis ha a vállalatóriás pénzügyi problémái nem súlyosbodnak jelentősen.