Tuning Tesla a Brabustól

2008.11.14. 12:54

Az elektromos sportkocsi új távlatokat nyit az autótuning számára: nem csak a megjelenését, a hangját is érdemes feljavítani.

Az Essen Motor Show-n mutatkozik be a Brabus és a Tesla első közös gyermeke. A német tuningcég szakemberei a Tesla Roadster bemutatása óta eltelt rövid idő alatt nem ásták bele magukat az elektromos teljesítmény-tuning rejtelmeibe, így jobb híján csak felszínes, bár igazán látványos optikai beavatkozásra tellett. A Lotus Elise alapjaira épülő villamos hajtású kétülésest végletesen egyszerű formák jellemzik, és a Brabus nagyszerűen kiemelte ezt. A karosszéria mattfehér színe, az első légbeömlő fekete alsó pereme és a szintén fekete hátsó diffúzor a hátsó lámpák fehér hátterével szinte a sterilitásig fokozza a sportkocsi minimalizmusát. Még a liláskék alváz-neonok is illenek a képbe, még jobban kiemelik az autó hideg színeit, és jól passzolnak az elektromos hajtáshoz kapcsolódó képzettársításokhoz. A Brabus Tesla emellett természetesen új felniket is kapott, 18 és 19 hüvelykes, 5x2 küllős, egyrészes darabokat Pirelli P Zero Nero gumikkal.

Az autó már így is elég látványos lehetne, de a Brabusnál kitaláltak még valamit, hogy feldobják az összhatást. Mivel a Tesla Roadster szinte hangtalan, úgy vélték, sokaknak hiányozna a benzinmotorok zaja a teljes élményhez, ezért az autó kapott egy hanggenerátort is. A mesterséges motorhang jellegét a sofőr állíthatja tetszése szerint: a V8-as bugyborékolástól a versenymotor-vinnyogásig számos választási lehetőséget kínál a rendszer, sőt, vannak kifejezetten sci-fi effektekre emlékeztető fantázia-hangok is, amelyek révén űrsiklóban érezheti magát a vezető és utasa.

A Brabus Tesla egyelőre csupán show-autónak készült, de a későbbiekben a Brabus számos tuning-alkatrészt készít majd a Tesla Roadster számára, sőt, az is elképzelhető, hogy kis szériában kulcsra kész tuning-változatokat is kínálnak majd.