Elkészült az Audi A4 hosszabb változata

2008.11.18. 10:44

Európában a középkategóriás szedánokat a legritkább esetben vezeti sofőr, de ez nem mindenütt van így. Kínában például gyakori, hogy az Audi A4-eshez hasonló, kisebb méretű prémiummodellekben is a hátsó ülésen utazik a tulajdonos.

Erre az igényre válaszol az Audi az A4L jelzésű modellel, amelyet kifejezetten a kínai vásárlók számára alakítottak ki. A típus karosszériáját 60 mm-rel toldották meg: ennyivel lett hosszabb a két hátsó ajtó, és értelemszerűen a hátsó lábtér is, így a helykínálat a drágább A6-os szintjét közelíti hátul. A típusváltozat természetesen viszonylag erőteljes motorokkal készül: a vásárlók a kétliteres TFSI turbómotor 180 lóerős kivitele, és a 3,2 literes, 265 lóerős V6-os FSI benzinmotor közül választhatnak majd. "A hosszú tengelytávú A4-est kizárólag Kínában, a kínai vásárlók számára gyártjuk. Ezzel a modellel messzebbre merészkedtünk, mint bárhol másutt a világon, annak érdekében, hogy megfeleljünk a helyi elvárásoknak" - mondta Peter Schwarzenbauer, az Audi marketingigazgatója.

Az A4L ma mutatkozott be a Guangzou Motor Show-n, forgalmazását pedig 2009 januárjában kezdi meg az Audi Kínában, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a helyi luxusautó-piacon megerősítse vezető szerepét.