Bemutatkoztak az új Lexus terepjárók

2008.11.21. 11:11


Galéria - kattintson a képre

Los Angelesben mutatkozott be a két új Lexus terepjáró, az RX 350 és az RX 450h. A típus nagyobb, erősebb és okosabb lett elődjénél, a harmadik üléssort viszont eltávolították a kínálatból.
A harmadik generációs RX 350-ben a korábbinál öt lóerővel erősebb, 275 lovas 3,5 literes V6-os dolgozik, és a korábbi öt helyett már hat sebességi fokozatot dolgoztat az automata terepjáró. Az RX 450h-ban 3,5 literesre cserélték a korábbi 3,3 literes hathengerest, a teljesítmény így 268-ról 295 lóerőre növekedett.
A terepjáró mindkét változatába új kettős keresztlengőkaros hátsó felfüggesztés került, és nem kevesebb mint tíz légzsák óvja az utasokat. Nem változott jelentősen az autó külseje, kicsit hangsúlyosabbá tették az övvonalat, amitől sportosabb és erőteljesebb lett a karosszéria. A hibrid verziót egyedi hűtőrács és első lökhárító, hybrid jelvények, kékes derengésű fényszóróházak és különleges kivitelű 19 colos felnik különböztetik meg az alapmodelltől.
Az autóban van az utasoldal holtterét figyelő oldalkamera, a navigációs rendszer hangparancsokkal is irányítható. Az RX 350 a tengerentúlon februártól lesz kapható, a csúcsmodell tavasszal kerül a kereskedésekbe.