Kémfotókon a Saab 9-3X

2008.11.26. 14:25

Addig is, míg meg nem érkeznek a vadonatúj modellek, a GM svéd prémium-márkája a meglevő modellek új változataival tarthatja meg a vásárlók érdeklődését.


Galéria - kattintson a képre

A legújabb kémfotók tanúsága szerint a következő új modelljük a 9-3 kombi terepjárósított változata lesz, amely leginkább talán a Subaru Foresterhez hasonlítható. A megemelt hasmagasságú, fényezetlen műanyag elemekkel körbedíszített autó afféle telekre járó modell, hasonló, bár valamivel kisebb, mint a Volvo XC70-es vagy az Audi A6 Allroad. természetesen ebben a kategóriában már nem illik egy ilyen modellt összkerék-hajtás nélkül kínálni, úgyhogy itt is bevetik az új, Haldex-féle hajtásláncot, amelyet nemrég vezettek be a 9-3-as egyes változataiban. Ez persze aligha lesz elég komolyabb off-roadozáshoz - a sárdagasztást az autó kis terepszögei sem támogatják - de földúton és csúszós utakon komoly segítség lehet az előrejutásban.

Korábbi hírek szerint a 9-3X bemutatására valamikor 2010 vége felé kerülhet sor, bár az sem kizárt, hogy ez a típus is késni fog a General Motors költségcsökkentési intézkedései miatt, amelyek közt a típusfejlesztés költségvetésének megnyirbálása is szerepel.