Ford Focus RS: a végleges adatok

2008.11.27. 13:41

Noha a nyár folyamán már megmutatta a Ford a Focus sportváltozatát, de arról, hogy milyen a menetdinamikája, korábban csak hozzávetőleges adatokat közöltek, ahogy az árát is titokban tartották.

A Ford osztrák importőre révén azonban fény derült ezekre az információkra is. Már tudjuk, hogy a 300 lóerős öthengeres Volvo turbómotorral készülő fronthajtású szörnyeteg 5,9 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-s tempóra, és a német autópályán elérheti a 263 km/h-s végsebességét. Ezzel az egyik leggyorsabb hot-hatch lesz a Focus RS: gyorsulásban is csak az olyan méregdrága modellektől kap ki, mint a négykerék-hajtású Audi S3 vagy a hátsókerék-hajtású BMW 135i. Emellett az is kiderült, hogy a majdani vásárlók háromféle szín közül választhatnak: a típust Performance Green fantázianevű zöld, Indianapolis Blue elnevezésű kék, és Frost White jelzésű fehér fényezéssel rendelhetik meg, az autó színéhez illő kék-fekete, zöld-fekete vagy teljesen fekete belsővel.

A sportváltozatnak alaposan megkérik az árát: egy-egy példányért 39 ezer eurót, azaz átszámítva bő tízmillió forintot kérnek. A Focus RS forgalmazását 2009 nyarán kezdik meg.