Eladó az egyetlen Lamborghini Miura Roadster

2008.12.02. 14:13

Svájcban árverezik el az egyedi prototípust, amelyet eredetileg az 1968-as Brüsszeli Autószalonra készített a Bertone és a Lamborghini.

A nyitott Miuraát eredetileg szériamodellnek szánták, de végül csak ez az egy példány készült el, mivel tető nélkül a vázszerkezet nem bizonyult elég merevnek, így a szélvédő rendszeresen elrepedt. A prototípus bemutatását követően néhány évig az Ólom- és Cink Kutató Intézet (ILZRO) épületének előcsarnokát díszítette, majd eltűnt a nyilvánosság elől: különféle múzeumok és magánszemélyek zárt gyűjteményében porosodott. Nemrégiben újították fel teljesen mintegy 260 ezer euró befektetéssel, így most közel gyári állapotú. A felújítás olyan jól sikerült, hogy a nyáron a Pebble Beach Concours d'Elegance-on a szépségverseny második helyezését is megkapta.

Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen kikiáltási áron kerül árverésre az egyedi Lamborghini, de több mint valószínű, hogy a vételár hét számjegyű lesz, természetesen euróban számolva.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.