Roadster készülhet a Mercedes A-osztályból

2008.12.08. 08:22

Nyolc éve már felmerült az SLK-nál is kisebb kétüléses sportkocsi elkészítésének az ötlete: akkor egy tanulmányautóig jutottak a tervezők, ám úgy néz ki, most újjáéledhet az SLA-tervezet.

A legújabb hírek szerint a Mercedes nemrégiben átalakította a közeljövőre vonatkozó terveit, és az új menetrendben már szerepel az SLA. Az autó a következő Mercedes A-osztály padlólemezére épülhet, amely már nem a jelenleg használt padlókeretes megoldású lesz, hanem egy hagyományos fronthajtású platform, amelyre alacsonyabb autókat is építhetnek. A 2000-ben bemutatott SLA tanulmányból épp a megfelelő padlólemez hiánya miatt nem lett szériamodell: az A-osztály alapjai túl magas és nehéz autót eredményeztek volna. Úgy tudjuk, a Daimler AG. vezetősége támogatja az ötletet, mivel egy sportos, de megfizethető árú Mercedesszel, amilyen az SLA roadster, a fiatalabb vásárlókat is megnyerhetnék a márkának, ugyanakkor közelebb kerülhetnek az EU 2012-ben bevezetésre kerülő szén-dioxid-kibocsátási határértékéhez.

Az apró roadster bemutatására persze akkor is legalább négy évet kellene várnunk, ha a cég vezetői már az idén pozitív döntést hoznának a típus gyártásával kapcsolatban, hiszen a következő A-osztály csak 2011-re készül el, és csak ezután dobhatják piacra az alapjaira épülő többi típust.