Jövőre kapható lesz a hatkerekű sportkocsi

2008.12.08. 13:40

Nem hittük volna, hogy még hallunk a 2004-ben bemutatott Covini C6W-ről , de most kiderült, hogy az olasz cég csupán a fejlesztéssel bajlódott az elmúlt négy évben.

A négy első és két hátsó keréken gördülő gépcsoda természetesen változott a bemutató óta, ha nem is sokat. A legfontosabb különbség az egykori prototípushoz képest, hogy a sorozatgyártmány nyitható tetővel készül majd. A 4,2 literes Audi motor teljesítményét is tovább növelték: a korábbi 380 helyett 440 lóerő szabadul a két hátsó kerékre. Kicserélték a váltót, és persze a futóművet is igyekeztek tökéletesíteni. Ez utóbbi nyilván komoly szerepet játszott a négyéves késésben, hiszen az első kerekek mozgását komplikált hidropneumatikus rugózás kontrollálja.

A C6W első szériapéldányát állítólag 2009 vége felé készítik el, bár komoly szériagyártásról nemigen beszélhetünk, hiszen éves szinten legfeljebb 5-6 hatkerekű sportkocsi készülhet el. A kis példányszám manapság persze inkább előny, mint hátrány: ennyi megszállott milliomos még a legnagyobb válságban is akad, egy Covinit birtokolni pedig legalább akkora kiváltság lesz, mint Pagani Zondát vagy Cizeta-Morodert.