Mercedes Splitview: egy kijelző, két kép

2008.12.11. 11:41

Az S-osztály 2009-es modellfrissítése kapcsán mutatják be a különleges központi kijelzőt, amelyen a vezető és az elöl ülő utas más-más képet láthat.

A 8 hüvelykes kijelző lényegében egy szokványos, háttrévilágítással rendelkező TFT-LCD kijelző, amelyen egyszerre két képet jelenítenek meg, mintegy egymásba fűzve. Ezek után egy speciális szűrő választja szét a látványt kétfelé, így bal oldalról csak az egyik, míg a jobb oldalról csak a másik kép rajzolódik ki. Ezáltal lehetségessé válik, hogy a sofőr a navigációs rendszer vagy a fedélzeti számítógép adatait lássa, miközben az elöl ülő utas mondjuk a televízió adását nézze. A Mercedes a 8 hüvelykes kijelzőt érintőfóliával is felszereli, ez azonban érthető módon csak a vezető oldaláról látható információval áll kapcsolatban, az utas külön távirányítót kap.

Az elv persze nem új, évek óta létezik, de csak most jöttek rá, hogy az autókban hasznosítható a legjobban, ahol nagyjából állandó az utasok nézőpontja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.