Új Audi A7-es Detroitra?

2008.12.15. 16:07

A legújabb pletykák szerint 2009 januárjában már láthatjuk a németek négyajtós kupéját, amellyel a Mercedes CLS-nek próbálnak alaposan befűteni.

Valószínűleg még csak egy tanulmányautót állítanak ki a Detroit Motor Show Audi standján, de bennfentesek tudni vélik, hogy az autó már magán viseli a sorozatgyártásra érett modell legfontosabb stílusjegyeit. Biztosat egyelőre nem tudni, bár egy korábban közzétett skicc alapján egy hangsúlyozottan sportos, csapott hátú modellre számíthatunk, igen erős motorokkal és persze állandó összkerék-hajtással. A pletykák szerint a szériamodell, amely 2009 legvégére várható, 200 és 400 lóerő közti teljesítményű motorokat kap majd, és állítólag a már az RS7-esen is dolgoznak a Quattro Gmbh. szakemberei, amely nyers teljesítményét tekintve a legerősebb Audi lehet: azt mondják, több mint 600 lóerős biturbó V10-es kerülhet az orrába.

Egyelőre nehéz volna megmondani, hogy az A6-os és az A8-as közé illeszkedő modellnek milyen esélye van a drasztikusan szűkülő piacon, bár az Audi egyelőre viszonylag jól bírja a válság hatásait. Ráadásul a BMW lemondott saját négyajtós kupéjának elkészítéséről, jelenleg úgy néz ki, csak a Mercedes CLS és a Porsche Panamera áll majd a típus útjában.