Svájcban is villanyautó-programba kezd a Renault

2008.12.17. 13:03

A francia gyártó az utóbbi években az elektromos autók népszerűsítésének élharcosaként lép fel a világ minden táján. Most éppen Svajcban kezdik el az elektromos járművek népszerűsítését és a műszaki háttér kiépítését.

A Renault az ország egyik elergiaszolgáltatójával, az EOS-szal indított közös programot. A hosszú távú cél az, hogy Svajcban is megteremtsék az elektromos személyautók használatának lehetőségét. Az autókat természetesen a Renault szállítja majd - bár a cég villanyautói egyelőre fejlesztés alatt állnak - míg az EOS megkezdi az autók újratöltésére alkalmas kültéri töltőcsatlakozók telepítését. Így mire az első Renault villanyautók megjelennek a kereskedésekben, már nem okoz majd gondot a nap közbeni újratöltésük, legalábbis egyes svájci nagyvárosokban.

Nem ez az első eset, hogy a Renault-Nissan hasonló megállapodást köt: Izraelben, Dániában, Portugáliában, Monacóban, Franciaországban, Japán egyes nagyvárosaiban és az Egyesült Államok több államában is segítik a helyi autótöltő hálózat kiépítését.