Gyártásba kerülhet a GTbyCitroën

2008.12.18. 11:07

Úgy néz ki, a Párizsi Autószalonon bemutatott szuper-Citroën nem csak működésképtelen makett és virtuális versenygép formájában riogatja majd a közönséget.

Állítólag a Citroënnél egy 20 darabos kis sorozat elkészítését fontolgatják, bár egyelőre nem tudni, milyen műszaki tartalommal. A sirályszárnyajtós, középmotoros arányú járművet eredetileg azért tervezték, hogy legyen egy komolyabb külsejű Citroën is a Gran Turismo 5 című Playstation 3 szimulátorjátékban. A nehézség az, hogy a játékban a GTbyCitroën üzemanyagcellás villanysportkocsiként szerepel, és a hitelesség azt kívánná, hogy a valódi autóba ezek után ne egy hathengeres biturbó benzinmotor kerüljön. Az üzemanyagcellás hajtás viszont aligha alkalmas a szériagyártásra.

A Párizsban kiállított életnagyságú autóban persze nem volt semmilyen hajtás, így a Citroën elvben bármilyen hajtásláncot beszerelhet - a kérdés inkább az, hogy ha valóban a gyártás mellett döntenek, hogyan választják majd ki, ki kaphatja meg a húsz példányt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.