Késik a Toyota-Subaru sportkocsi

2008.12.23. 11:39

Legalább másfél évet csúszik az új, hátsókerék-hajtású sportkupé bemutatója, bár a fejlesztési programot egyelőre nem törlik véglegesen.

A szaksajtóban csak Toyobaru néven emlegetett modell az eredeti tervek szerint már 2010-re elkészülhetett volna, de úgy néz ki, a két japán gyártó inkább megvárja, míg megáll az eladások csökkenése, és újra esély mutatkozhat a sportkocsi nyereséges gyártására. Pedig úgy nézett ki, a fejlesztés jól haladt: a tervek gyakorlatilag elkészültek, és már az prototípus-példányok is elkészültek, így csak az alapos tesztelés és a gyártás előkészítése volt hátra. A jelen körülmények közt azonban annak ellenére is értelmetlen volna a korábbi ütemezés szerint folytatni a programot, hogy mind a Subaru, mind a Toyota kínálatának jót tenne egy-egy sportosabb, kupé karosszériás modell.

A két testvérmodell sorsa valószínűleg nagyban függ a következő 12 hónap történéseitől: ha javul a gazdaság helyzete, akkor folytatódhat a fejlesztés, de ha nem, akkor az is elképzelhető, hogy a Toyota-Subaru sportkocsi soha nem valósul meg.