Feltámad a Morgan háromkerekű - pedálokkal

2008.12.26. 10:10

A brit Velorex, a Morgan primitív háromkerekűje már 1939-ben eltűnt a brit gyártó kínálatából, ami nem is baj. Ez a fura guruló torzszülött ugyanis egy V2-es motorkerékpár-motort hordott az orrán, gyakorlatilag ütköző gyanánt, ami nem csak ronda megoldás, de közveszélyes is.

Ennek ellenére még mindig komoly rajongótábora van Nagy-Britanniában, és bár a Morgan már nem készít háromkerekűeket, most előállt egy különleges gyermekjátékkal, talán a jövő nemzedékeinek megfertőzése érdekében. Az új, 2/3 arányban lekicsinyített jármű orrán a motorblokk már csak díszítés, hajtani pedálokkal lehet, méghozzá viszonylag gyorsan, hiszen a szerkezet egy háromsebességes kerékpár-agyváltót is tartalmaz. Ráadásul a játékautó nagyrészt alumíniumból készül, így nem is sokkal nehezebb, mint egy kerékpár.

A gyár 6 és 13 év közötti gyermekeknek ajánlja új háromkerekűit, de hogy valaki ilyen játékot kapjon a következő karácsonyra, ahhoz megfelelően megszállott és módos szülőkre lesz szüksége. A szerkezet ugyanis 2510 fontba, azaz átszámítva mintegy 700 ezer forintba kerül, és csupán 500 példány készül belőle. A gyártást azonban csak akkor kezdik meg, ha legalább 200 példányra érkezik megrendelés - igaz, abban egy percig sem kételkedünk, hogy erre hamarosan sor kerül.