Új szupersportkocsit épít a Lotec

2008.12.29. 13:03

Bő két éve mutatta be az apró német cég félelmetesen erős utcai versenyautóját: a Sirius a Mercedes hatliteres, turbós V12-esének 850 és 1200 lóerő közti változataival készült. Úgy néz ki azonban, hogy a Lotec is új sportkocsit kényszerül építeni, akárcsak a Pagani, mivel a Mercedes tizenkét hengeres motorja elérhetetlenné vált a számukra is.

Az új modellről egyelőre csak egy vázlatot közöltek: ez alapján csak annyi biztos, hogy az autó egyes részleteit, többek közt az orrát is alaposan átdolgozzák, ugyanakkor az alapforma - a jellegzetes, összeolvadó szélvédő és oldalablakokkal, illetve a keskeny hátsó tetőoszlopokkal - megmarad. A szálerősítésű műanyag vázszerkezetnek köszönhetően 1,4 tonna alatt tartják az autó súlyát, ám ennek ellenére több mint valószínű, hogy az új sportkocsi kevésbé lesz gyors, mint az elődje volt, mivel valószínűleg egy kisebb teljesítményű, kevesebb mint 1000 lóerős V8-as Mercedes motort kap. Praktikusan persze ekkora teljesítménnyel is abszolút kihasználhatatlan marad, és az sem valószínű, hogy olcsóbbá válna, így nyilván nem lesz gyakoribb jelenség, mint 12 hengeres elődje volt.

Az új Lotec szupersportkocsit várhatóan 2009 első felében mutatják be a közönségnek, azt azonban nehéz megjósolni, hogy mikor készülhetnek el az első utcai példányok, hiszen a Sirius gyártása is éveket késett a prototípus leleplezését követően.