Egy Hyundai az amerikai Év Autója

2009.01.13. 15:52

Jól indul a Genesis luxusszedán karrierje: képes volt legyőzni egy európai és egy amerikai riválisát az Amerikai Év Autója szavazás döntőjében.

Az idén is három típus került a döntőbe a személyautók közül: a Volkswagen Jetta TDI - ez a modell a dízelmotor miatt számít újdonságnak Észak-Amerikában -, a Ford Flex szabadidő-autó, és a Hyundai Genesis, amellyel a koreai gyártó először merészkedett a prémium-kategóriába Dél-Koreán kívül. A zsűri döntése alapján úgy tűnik, a Hyundai alapos munkát végzett, hiszen a két másik döntősön kívül többek közt az 1-es BMW-t és a Cadillac CTS-V-t is maga mögé utasította. Az Év Autója cím persze nem jelent automatikus sikert, de úgy néz ki, a Genesisnek megvan rá az esélye, hogy hasonló elismerést vívjon ki magának az Egyesült Államokban, mint korábban a Lexus, az Infiniti vagy az Acura modelljei.

Az Év Autója mellett hagyományosan megválasztják az Év Teherautóját is a nagy terepjárók és pick-upok közül. Az idén a megújult Ford F-150-es kapta a címet, megelőzve a Dodge Ramot és a Mercedes ML320 Bluetec típust.