Megválasztották a világ legnagyszerűbb versenygépét

2009.01.17. 15:25

Az elmúlt százegynéhány évben számtalan csodálatos versenyautó tűnt fel a világ versenypályáin - ezek közül választhatták ki a brit Octane magazin olvasói a kedvencüket.

A legtöbben a Maserati 250F típusra szavaztak, az olasz márka valaha volt legsikeresebb versenyautójára, amely 1954 és 1958 között összesen 55 versenyen diadalmaskodott. A klasszikus, orrmotoros F1-es versenygépet 2,5 literes, soros hathengeres motor hajtotta, olyan nagyságok használták, mint Alberto Ascari, Mike Hawthorn, Jack Brabham, vagy Juan Manuel Fangio, aki 1957-ben a világbajnoki címet is elhódította vele. Így a szavazók valóban a versenyautók történelmének egyik legsikeresebb modelljét választották az első helyre.

A 250F kilenc másik legendás versenyautót előzött meg, köztük az Auto Union Type C-t, a Shelby Cobrát, a Lotus 49-est, a Mercedes W196-ost, a Porsche 917-est és a Toyota TS010-est.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.