Új vezető az Alfa Romeo élén

2009.01.19. 10:54

Luca di Meo távozása miatt új vezérigazgatót neveztek ki a Fiat csoport prémiummárkájának élére. Az Alfa Romeo működését ezentúl Sergio Cravero irányítja, aki 23 éve dolgozik az olasz autógyártónál.

Cravero 1986-ban érkezett a Fiathoz, ahol eleinte haszonjárművek eladásával foglalkozott, majd 1991-től új modellek fejlesztését irányította: egyebek közt a Fiat Barchetta, több Lancia városi kisautó és az Alfa Romeo 147-es elkészítésénél is közreműködött. Négy éve tagja az Alfa Romeo vezetőségének, eddig marketingigazgatóként erősítette a márkát, most pedig átveszi a napi ügyek irányítását. Cravero Luca de Meót váltja az Alfa Romeo élén, aki elfogadta a Volkswagen csoport marketingigazgatói székét, így egy hete elhagyta a Fiat csoportot.

Bár az új igazgató jól ismeri az Alfa Romeo működését, egyelőre nem tudni, hogy képes lesz-e pótolni de Meót, akit a Fiatot a válságból kivezető Sergio Marchionne jobbkezének tartottak, és így nemcsak az Alfa Romeo márka, de az egész Fiat csoport működtetésében kulcsszerepet játszott.