Amerikába megy a VW Polo?

2009.01.19. 12:38

Elég volt egy fél mondat a VW fejlesztési igazgatójától, és már be is indult a pletykagyártás.

Ulrich Hackenburg a Detroit Motor Show-n annyit mondott, hogy Észak-Amerikában van jövője a kisautóknak. "Ez a leggyorsabban növekvő piaci szegmens Észak-Amerikában. Az olaj ára hosszabb távon csak emelkedni fog, ami jót tesz majd a kisautók eladásainak" - mondta az igazgató. Mondatait pedig sokan úgy fordították le, hogy a Polo következő generációja már Észak-Amerikában is kapható lesz.

A Volkswagen szempontjából ésszerűnek is tűnik egy ilyen lépés, hiszen a Honda Jazz és a Toyota Yaris már most is kapható, és a várakozásokon felül sikeres az Egyesült Államokban, a Polo következő generációjának hossza pedig alighanem eléri majd a négyméteres határt, így az amerikai vásárlóknak sem lesz túl kicsi. Egy ilyen modell ráadásul igazán takarékos is lehet, így segíthet a VW-nek, hogy megfeleljen a szigorodó amerikai fogyasztási határértékeknek, és persze igen olcsó lesz fenntartani, amit a vásárlók egyre nagyobb hányada értékel.

A Volkswagen alapmodellje Észak-Amerikában jelenleg a Golf - odaát Rabbit néven közismert -, de az új Polo, amely talán már az idén bemutatkozik Európában, akár az évtized vége előtt megérkezhet új vadászterületére, elsőként az európai kisautók közül.