Renntech 777: a lóerőháború folytatódik?

2009.01.19. 13:04

A német Mercedes-specialista különleges SLR átirata szimbolikus jelentőségű: a Renntech ezzel szeretné bizonyítani, hogy 20 éves korára elérte a felnőttkort.

A cég elnöke, Hartmut Feyhl szerint a lóerőháborúnak messze nincs vége, ellentétében azzal, amit a Mercedes tuningcége, az AMG hirdet. "Még extrémebb modellekkel jelentkezünk az idén" - mondta Feyhl, és ezt alátámasztandó a Renntech be is mutatta a 777 jelzésű tuningolt SLR első vázlatát. A típusról egyelőre annyit tudni, hogy a típusjelzés a teljesítményére utal, azaz az 5,5 literes, kompresszoros V8-asból 777 lóerőt csikartak ki a tervezők, és hogy az autó teljesen átdolgozott futóművet, nagyobb teherbírású hajtásláncot, új önzáró differenciálművet, illetve igen látványos optikai tuningcsomagot kap. A 340 km/h körüli végsebességű szörnyetegből persze legfeljebb egy-két tucat készül majd, részint mivel az SLR gyártása gyakorlatilag befejeződött, így a donorautók száma is véges.

A Renntech agresszív terjeszkedésbe fogott a Mercedes tuningpiacon, és rövid időn belül szeretne az első helyre kerülni, de ez egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen olyan konkurenseket kellene lefőznie, mint a Brabus vagy a Carlsson.