A Hummer tulajok kapják a legtöbb büntetést

2009.01.23. 14:19

Egy a közelmúltban készült tanulmány kimutatása szerint a H2 és H3 tulajdonosok kapják a legtöbb büntetést Amerikában. Több mint 1,7 millió esetet vizsgáltak meg az elmúlt évben, ebből egyértelműen kiderült, hogy az amerikai hummeresek – ahogy vélhetően európai lelki társaik is – fittyet hánynak a közlekedési szabályokra. A lista második helyén a nálunk ismeretlen, Amerikában viszont közkedvelt, jól tuningolható kupé, a Scion tC áll. A harmadik dobogós hely is az amerikai Toyotáé: a Scion xB a bronzérmes. Míg az első két eset teljesen érthető, nehéz elképzelni, miért szabálytalankodnak ilyen sűrűn azok az emberek, akik ezt a kedves, jámbor, doboz formájú családi autót választották.

A listán sorrendben a következő autók helyezkednek el: Mercedes CLK63AMG, Toyota Solara Coupe, Mercedes CLS63AMG, Scion xA, Subaru Outback, Audi A4, Toyota Matrix. De nemcsak a legszabálytalanabb, a legszabályosabban közlekedő autók tízes listáját is közzé tették. A győztesek: Jaguar XJ, Chevrolet Suburban, Chevrolet Tahoe, Chevrolet C/K 2500/3500, Buick Park Avenue, Mazda 6, Buick Ranier, Oldsmobile Silhouette, Buick Lucerne, GMC Sierra C1500.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.