Hathengeres motort kaphat a Lexus LS

2009.01.29. 15:49

A Toyota legnagyobb és legdrágább modelljét eddig csak nyolchengeres motorral lehetett kapni, de a legújabb pletykák szerint már dolgoznak egy megfizethetőbb árú és takarékosabb alapmodellen.

Úgy hallani, az LS alapváltozatába a Toyota 2GR-FSE jelzésű motorja kerülhet, ugyanaz a 3,5 literes V6-os, amelyet az IS350 és a GS350 jelzésű modellekben már régóta használnak. A közvetlen befecskendezéses hathengeres a maga 315 lóerejével bőven elegendő lehet a két tonnás limuzin tempós mozgatásához, és még presztízsvesztést sem jelentene, hiszen a kategória legtöbb képviselője - köztük az Audi A8-as, a BMW 7-es sorozata és a Mercedes S osztály - már most is kapható hathengeres motorokkal. A kisebb motor persze alacsonyabb árat, visszafogottabb fogyasztást, és számos országban alacsonyabb adókat jelent, ami sokat lendíthet az LS népszerűségén.

A Lexus LS jelenleg kétféle hajtással készül. A 460-ast hagyományos, 4,6 literes benzinmotorral, a 600h változatot pedig egy ötliteres, 394 lóerős V8-as benzinmotort és egy 224 lóerős villanymotort tartalmazó hibrid hajtáslánccal kínálják.