Kémfotón a felfrissített Renault Clio

2009.01.30. 13:30

Március elejére, a Genfi Autószalonra várható a francia kisautó átdolgozott változata, alaposan megváltoztatott orr-résszel.

Az autó elejét a kémfotó tanúsága szerint alaposan átdolgozzák, bár nem feltétlenül előnyére: eltűnik a régóta használt, és egész jellegzetes kétrészes hűtőrács, a helyére csupán egy ujjnyi rés kerül, felette nagy, sima lemezfelülettel. Olyan, mintha a Renault megpróbálna visszahozni valamit a Clio előző generációjának sallangmentes egyszerűségéből, ami nem feltétlenül jó ötlet: a Renault modelljei eddig sem épp markáns karakterükről voltak híresek, ezzel pedig az a kevés egyéniség is felszívódni látszik, ami eddig a Clióban volt. Az első műanyagidom alsó része sem marad érintetlen: a rendszám körül a korábbinál nagyobb, felfelé fordított trapézforma légbeömlőt alakítottak ki, viszont a ködlámpák környéke érdekes módon alig változik. A többi lemezhez persze nem nyúltak a tervezők, hisz egy ilyen ciklusközi frissítés költségvetésébe az acél elemek cseréje már nem férne bele.

Ugyanakkor több mint valószínű, hogy a Clión nem csak kozmetikai jellegű változtatásokat hajtanak végre: várhatóan itt is felbukkannak az új, turbófeltöltéses TCe benzinmotorok. Az 1,4 literes, 130 lóerős és az 1,6 literes, 156 lóerős változat felbukkanására biztosan számíthatunk, de azon sem lepődnénk meg, ha egy bő 200 lóerős, 1,8 literes turbómotort is bemutatnának a Clio RS jelenleg használt kétliterese helyett.