Kémfotókon a McLaren P11

2009.01.30. 16:49

Eddig jobbára csak pletykákból hallhattunk az új utcai McLaren létezéséről, pedig már futnak az első utcai prototípusok, igaz, vaskos álcázással.

Az első fotók alapján is csak annyi válik egyértelművé, hogy valónban középmotoros, kétüléses autóról van szó, az arányai alapján nem különösebben hosszú motortérrel és hosszan hátranyúló tetővel. Az autó orra kissé talán a Ferrari F430-aséra emlékeztet gömbölydedségével és nagy alsó légbeömlőivel. Egyelőre nem egyértelmű, hogy a formák közül melyek szolgálják a szemtanúk megtévesztését, és melyek tartoznak a végleges formatervhez.

A műszaki megoldásokról még kevesebb a biztos információnk, bár több mint valószínű, hogy a motort az AMG-től szerzik majd be - alighanem a jól ismert, 6,2 literes V8-as egy erősebb, legalább 550 lóerős változata rejtőzik az idomok alatt. A pletykák szerint az autó nagyrészt karbonszálas műanyagból álló vázszerkezetének köszönhetően nem lesz nehezebb 1,2 tonnánál, így 4 másodpercen belül gyorsulhat 0-ról 100 km/h-ra.

A McLaren sportkocsiját egyes források szerint már az idén tavasszal bemutathatják, ugyanakkor a gyártás beindítására várhatóan csak 2010-ben kerülhet sor.