Lesz balkormányos az extrém GT-R-ből

2009.02.03. 09:19

Néhány héttel ezelőtt a Nissan bejelentette, a GT-R SpecV sokkal keményebb lesz, mint az alapváltozat, kifejezetten pályaautózáshoz optimalizálják. Sokan tartottak attól, hogy a SpecV-t kizárólag a japán piacon forgalmazzák majd; nem kell tovább izgulni, máris van balkormányos prototípus, ami azt jelenti, hogy a Nissan a külföldi piacokon is szeretné bevezetni a GTR extrém változatát.

A népszerű japán autós műsor, a Best Motoring DVD-jén lévő képkockákból kiderül, hogy a balkormányos piacok meghódítása is szerepel a Nissan tervei között. Nem tudni, az USA mennyire része a tervnek, pletykák keringenek arról, hogy a SpecV csak 2011-ben érkezik meg az amerikai kontinensre, ha megérkezik egyáltalán. A balkormányos modellt Európa és a Közel-Kelet is epedve várja.

Az autó specifikációjáról egyelőre nem adott ki hivatalos információt a Nissan, de mivel az ára nagyjából kétszer annyi lesz, mint a sima GT-R-nek, a SpecV-nek kínálnia kell még valami izgalmasat szénszálas karosszériáján és egyedi fényezésén túl.