Visszatér a Maybach Zeppelin

2009.02.11. 14:46

A II. világháború előtti időkben a Maybach mindenkori csúcsmodelljein használták a Zeppelin nevet, és a Mercedes most újjáéleszti ezt a hagyományt.

Lényegében a Maybach 57-es és 62-es típusainak még gazdagabban felszerelt, még erősebb és persze még drágább változatát takarja a Zeppelin jelzés. Az autók hatliteres V12-es turbómotorjának teljesítményét a korábbi 612-ről 640 lóerőre emelik, a karosszéria kétszínű, világosbarna-fekete fényezést kap, új 20 hüvelykes felnigarnitúrát készítenek hozzá, és a belső tér anyagain is változtatnak. Kalifornia-bézs árnyalatú bőrkárpitozást és zongorafekete díszítéseket alkalmaznak, természetesen a legjobb elérhető anyagok alkalmazása mellett. Összesen 100 ilyen Maybach-Zeppelin készül, a rövidebbik változat 406 ezer euróba, a hosszabbik 473 ezer euróba kerül majd.

A Maybach eladásai az utóbbi években jelentősen csökkentek: tavaly már alig érték el a 300 példányt, pedig a 2007-ben értékesített 400 autó is messze alulmúlta a korábbi terveket. A Mercedesnél alighanem abban reménykednek, hogy az új Maybach-Zeppelin növelheti a márka iránti érdeklődést, bár ez legfeljebb átmeneti megoldás lehet: ahhoz, hogy akár csak megközelítsék a Rolls-Royce vagy a Bentley eredményeit, komolyabb fejlesztésekre volna szükség.