Gyári tuning a BMW turbómotorjához

2009.02.16. 13:40

Tavasszal adja ki a BMW a Performance Power Kit nevű csomagot háromliteres, két turbófeltöltős benzinmotorjához.

Az már eddig sem volt kétséges, hogy a hathengeresben sokkal nagyobb potenciál rejtőzik, mint a gyári 306 lóerő és 400 Nm - ennyit a BMW szakemberei valószínűleg turbó nélkül is kihozhattak volna egy ekkora motorból, ha szükséges. Most épp csak egy kicsit megpiszkálták a motort: a gyári teljesítménynövelő kúra 20 lóerő és 30 Nm többletet hoz, ami nem sok - nyilván lehetne háromszor ennyi is - de ahhoz talán elég lesz, hogy nagyobbra nyissa a plusz lóerőket áhító vásárlók pénztárcáját. Mindehhez alig módosítottak valamit: csupán egy plusz hűtőradiátor kellett, némi igazítás a szívórendszeren, és persze az elektronika kismértékű módosítása.

A végeredmény elsősorban a gyorsulás-értékekben jelentkezik: a négyajtós 335i 5,6 helyett 5,4 másodperc alatt gyorsulhat 100 km/h-ra az izmosabb motorral, 80-ról 120 km/h-ra pedig fél másodperccel hamarabb ugrik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.