2009-re megújul a Rolls-Royce Phantom

2009.02.17. 10:35

2003-as bemutatása óta először nyúlnak hozzá az óriási limuzinhoz, amely a változtatásoktól egy picivel elegánsabb és modernebb hatást kelt.

Komoly átalakításokról persze szó sincs - a Rolls-Royce nem valami japán tömeggyártó, hogy hatévente lecserélje a típusait - csupán alig észrevehető módosításokról. A leglátványosabb különbség, hogy a Phantom limuzinok is a kétajtós Phantom Coupén bemutatott alacsonyabb hűtőrácsot kapják meg a jövőben. Ez kevésbé hivalkodó, és talán a légellenállásnak is jót tesz. Ezen kívül csupa olyan apróság bukkan fel az autóban, amellyel tovább növelik a luxusautó használati értékét. A kilincsek LED-es világítást kapnak, az első ülések háttámlájába 12 hüvelykes monitorok kerülnek, kényelmesebb helyet találtak a hátsó ajtókon a légkondicionáló és a hifi kapcsolóinak, és a hátul utazók olvasólámpát is kaptak a hátsó tetőoszlopra.

Csupa lényegtelennek tűnő módosítás, de a lényeg, hogy a Rolls-Royce nem reklámcélokból változtat a Phantomon. Itt valóban arról van szó, hogy tovább csiszolták a méregrdrága luxusmodell részleteit a korábbi tulajdonosok észrevételei alapján, ahogy az egy közel százmillió forintos autó gyártójától el is várható.