Genfben mutatkozik be a Skoda Fabia Scout?

2009.02.17. 12:26

Úgy néz ki, nem a Yeti lesz az egyetlen új Skoda szériamodell a márciusi Genfi Autószalonon: állítólag a Fabia terepjárósított fazonú változatát is bemutatja a cseh gyártó.

A Fabia Scout tanulmányt bő másfél éve, 2007 őszén leplezte le a Skoda, de eddig nemigen esett szó szériagyártásról. A legújabb hírek szerint azonban tavasszal bemutatják, és még az idén gyártani is kezdik a típusváltozatot. A Scout persze csak külsőségeiben emlékeztet a valódi terepjárókra: fényezés nélküli szürke műanyag elemek fedik a karosszériát alul egy arasznyi sávban, és a sárvédőívek peremén, illetve az első sárvédő alján ott a műfajban kötelező kartervédő-utánzat. Műszaki szempontból azonban alig tér el a Scout egy szokványos Fabia kombitól, csupán a megemelt futómű jelent segítséget, ha valaki le akarna térni vele az épített útról, de sem összkerék-hajtás, sem más műszaki megoldások nem segítik a terepjárásban.

Bár az információk egyelőre nem hivatalosak, úgy tudjuk, a Fabia Scout kétféle 105 lóerős motorral - egy 1,6 literes benzinessel és egy 1,9 literes dízellel - lesz elérhető. Ennél többet alighanem csak március elején Genfben tudhatunk meg a típusról, bár a Scout alighanem háttérbe szorul majd a vadonatúj Skoda, a Yeti mellett.