Baltaarc helyett - megújul a Ford Ranger

2009.02.19. 11:33

Az idei Genfi Autószalonon mutatják be a Ford Thaiföldön gyártott pickupjának felfrissített változatát.

Az átalakítások nagy részével már találkozhattunk korábban is, a tavaly decemberben bemutatott Ranger Max tanulmányon. A fantáziátlan, szögletes hűtőmaszkot a koncepcióautó karakteresebb orrkialakítására cserélik, de a motorháztető domborulatai is megváltoznak, és a sárvédőívek mögötti ötszögletű szellőzőnyílás is felbukkan a felújított Rangeren. A kabinon és az alvázon persze nem változtatnak, és leghátul is csak a lámpatestek színezése változik, ami érthető is, hiszen ezeket az alkatrészeket nagyságrendekkel drágább lenne módosítani, az autó fellépésének megváltoztatásához pedig épp elég az új orrkialakítás.

A bevált műszaki tartalmon nem változtatnak érdemben: a Ranger továbbra is kétféle turbódízel motorral lesz kapható, egy 2,5 literes, 143 lóerős és egy 3 literes, 156 lóerős négyhengeressel. Váltó is kétféle van, egy ötfokozatú manuális, illetve egy ötfokozatú automata, és a típus készül hátsó- illetve négykerék-hajtással is. Ugyanakkor a Ford mérnökei igyekeztek kellemesebbé tenni a pickupban való utazást: az új változat állítólag hatékonyabb zajszigeteléssel érkezik.

A felújított Ranger a bemutató után alig több mint egy hónappal, április folyamán érkezik meg az európai Ford-kereskedésekbe.