Külön is kapható a Corvette ZR1 motorja

2009.02.19. 13:20

A General Motorsnál régi hagyomány, hogy nagy teljesítményű V8-as motorjait külön is forgalmazza, ám az korántsem volt biztos, hogy a jelenlegi csúcsmotort, a kompresszoros LS9-est is meg lehet majd rendelni ládában.

Mostanra azonban kiderült, hogy 21 ezer dollárért - átszámítva nagyjából ötmillió forintért - a ZR1-es motorját is bárki megrendelheti. A 6,2 literes, kompresszoros V8-asnak ez a kivitele ugyan kisebb teljesítményűnek tűnik a gyári adatok szerint, mint a Corvette-be épített megfelelője - 630 lóerőt és 812 Nm-es csúcsnyomatékot ír a katalógus -, de a 8 lóerő és 7 Nm különbség valószínűleg csak abból adódik, hogy a motor a gyári szívó- és kipufogórendszer nélkül érkezik, így attól függően, hogy hogyan építik be, a nyolchengeres erősebb is lehet a gyári értékeknél.

A viszonylag drága motort elsősorban átalakított utcai autókban és amatőr versenygépekben való használatra szánja a gyártó, de nem lepődnénk meg rajta, ha a közeljövőben néhány komolyabb sportkocsiépítő modelljeiben is felbukkanna.