Jön az új Koenigsegg szupersportkocsi

2009.02.20. 12:40

Története során másodszor jelentkezik vadonatúj sportkocsival az apró svéd manufaktúra.

A Quant elnevezésű típusról egyelőre csupán egyetlen elölnézeti képet mutattak, amelyből nem derül ki túl sok minden az autóról. A lámpákat helyettesítő két függőleges LED-sor, és a rövid de széles orr és a keskeny szélvédő a CCX-nél egy fokkal még radikálisabb utcai sportkocsit sejtet, és bár korábban egy tágasabb, 2+2, vagy négyüléses modellről lehetett hallani, csodálkoznánk, ha ez lenne az. A gyár egyelőre csak annyit árult el, hogy egy teljesen új platformra épülő típusról van szó, de a bizonyosságra szerencsére nem kell sokat várnunk: a bemutatót március elején, a Genfi Autószalonon tartják.

A Koenigsegg első, és máig egyetlen - bár többször átdolgozott, és többféle változatban kapható - modelljének prototípusát még 1996-ban mutatták be, bár az első példányok csak 2002-ben jutottak el a vásárlókhoz. A CC sorozat csúcsváltozata, a CCR egy darabig a világ leggyorsabb autójának számított 388 km/h-s végsebességével. Az apró svéd gyártó a Quant mellett a CCX számára kifejlesztett új, dupla kuplungos váltóját is bemutatja, amely állítólag 0,03 másodperc alatt képes átkapcsolni egyik fokozatból a másikba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.