Zagato Z-One: mutáns Corvette olasz stílusban

2009.02.24. 13:04

A családi vállalkozásban működő formatervező stúdió az idei Genfi Autószalonra egy brutális, orrmotoros sportkocsival készül, amelyet egy kis dél-afrikai vállalkozással közösen építettek.

A Zagato eddig elsősorban nagyobb autógyárakkal működött együtt: egyebek közt Alfa Romeo, Aston Martin, Lancia és Nissan alapokra építettek sportos karosszériákat, nem ritkán néhány tíz vagy száz darabos sorozatban. A régi klienseknek azonban több a problémájuk mostanság annál, hogy a Zagatóval építtessenek méregdrága játékszereket, így az olasz tervezőstúdió más partner után nézett. Dél-Afrikában találták meg a megfelelőt, a Perana Performance Group nevű kis autóépítő vállalkozást, amellyel egy Corvette alapú sportkocsi tervezésébe foghattak. Az autó a Corvette alapjaira épül, az orrába is az amerikai típus 6,2 literes, LS3 jelzésű, 440 lóerős V8-asa kerül, így a könnyű építésű Z-One akár 4 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-s sebességet. Az autó igazi vonzerejét azonban a különleges forma adja, no meg persze a karosszérián felbukkanó Z betű, amely az egyszerű Corvette-klónt az autógyűjtők látókörébe emeli.

A tervek szerint a Z-One - az összes eddigi Zagato karosszériás modellhez hasonlóan - limitált példányszámban lesz elérhető: összesen 999 darab készül, egyenként mintegy 750 ezer randos, azaz átszámítva kb. 17,5 millió forintos áron.