Mégsem tér vissza az Alpine sportkocsi

2009.02.26. 10:09

Újabb sportkocsi tervei végzik a kukában, még mielőtt bármit is láthattunk volna belőlük: ezúttal a Renault kénytelen feladni a korábban beígért új Alpine gyártásának tervét.

A Renault vezetői még 2007-ben kezdték szellőztetni a hírt, hogy az egykori Alpine sportkocsik korszerű utódján dolgozik a cég, ám most kiderült, hogy a vonzó ötletet kénytelenek voltak elvetni. A döntésről Patrick Pelata, a Renault ügyvezetője nyilatkozott, mondván, hogy sok más tervükhöz hasonlóan az Alpine projekt is a gazdasági válság áldozatául esett. A franciák terveiről nagyon keveset tudunk, de a korábbi pletykák szerint a Nissan szintén tervezés alatt álló, viszonylag olcsó, hátsókerék-hajtású kupéjára épült volna az új Alpine. A japán partnernél azonban feladták a testvérmodell fejlesztését, így a Renault számára nem is maradt más lehetőség, mint az új sportkocsi tervezési munkáinak leállítása.

Egyre inkább úgy fest, hogy a gazdasági válság szinte teljesen elmosta az új olcsó sportkocsi-generációt, amelyről az utóbbi egy-két évben egyre többet hallhattunk. A Toyota és a Subaru közös modellje épp úgy a krízis áldozata lett, mint a Honda S2000-es vagy az Opel GT/Pontiac Solstice utódai.

Nem ad hitelt autóra a bank? Kell a pénz a házfelújításra, ezért mégis megtartja a tízéves Mondeót, de már köhög, és javítani kéne? Tavaly még büszke volt rá, de ma már soknak tűnik a Carina kilencliteres fogyasztása? Vagy egyszerűen csak jó és olcsó akkut keres? Olvasgassa a Válságblogot, amelyben mind több, a krízissel kapcsolatos megoldási ötlettel állunk elő. Kattintson ide, autózzon velünk benzinpárán, tartsa fenn verdáját hulladékpapír-áron!