Ízléstelen Fiat 500-as Barbie-nak

2009.03.05. 15:19

Nehéz eldönteni, hogy buta reklámfogás, vagy otromba vicc az olasz gyártó legújabb egyedi kisautója, amelyet a Barbie-baba 50. születésnapjára ütöttek össze.

Az ajándék 500-as minden szülők kollektív rémálmából lép elő: rettentő selyemcukorfényű sötét-rózsaszín fényezéssel, hasonló árnyalatú üléskárpitokkal és műszerfal-borítással. Belül azért igyekeztek oldani a nyomasztó színterrort némi tört fehérrel, ahogy kívül is lazít a pink egyhangúságán a sima alumíniumszínű felnigarnitúra és a sötét tolótető. A giccsparádé ugyanakkor nem merül ki a színválasztásban: a műszerfalon, a B oszlopon és több más ponton kristály-berakással díszítették az autót, így a hangulat tökéletesen illik a óvodás kislányok hercegnőjéhez. Az összképet olyan apróságokkal tették teljessé, mint a kesztyűtartóban elhelyezett szájfény-tartók, a LED-keretbe foglalt sminktükör, vagy a selyemmel burkolt padló.

Ha csak kronológiai szempontból nézzük, minden anorexiások szülőanyja és a Fiat 500-as valóban jól illik egymáshoz. Az olasz kisautó csupán két évvel előzte meg Barbie színre lépését, és mindkét termék az 1960-as években élte első virágkorát - fiatalabb olasz nagyikkal nyilván előfordult az is gyermekkorukban, hogy a régi 500-as hátsó ülésén váltott puszit a szőkeség, és örök udvarlója, Ken. Talán ez az elképzelt jelenet ihlette azt a ceremóniát is, amelyen jövő hétfőn átadják Barbie új autóját: Milanóban együtt veheti birtokba a rózsaszín 500-ast az álompár, és a volán mögé persze Ken ül majd.