550 lóerős lesz a BMW X5 M és az X6 M

2009.03.06. 13:43

A BMW elindított egy visszaszámláló weboldalt , egy hónappal a két sport-terepjáró bemutatása előtt, amelyből egy kicsivel több derül ki, mint ami elsőre látszik.

Az oldalon csupán egy szép nagy konténer látható, amelyből épp kitörni készül az X5 és az X6 legerősebb változata, és persze a visszaszámláló, amely most 29 napnál jár. Az oldal forráskódjában azonban felbukkan néhány keresési kulcs, amely többet is elárul. Ezek szerint az X M modellekbe egy új V8-as, ikerturbós motor kerül, méghozzá 550 lóerős teljesítménnyel. Ezen kívül az xDrive, az Adaptive Drive és a HUD kifejezések is megtalálhatók a felsorolásban, azaz összkerék-hajtás, aktív lengéscsillapítás és szélvédőre vetítő kijelző mindenképp lesz az autókban.

Ezek közül kétségtelenül az új motor a legérdekesebb, hiszen hosszú ideje ez az első turbómotor, amelyet a BMW M divíziójának mérnökei terveztek, és egyáltalán nem lehetetlen, hogy később ugyanez a nyolchengeres válthatja fel az M5-ösben és az M6-osban használt ötliteres V10-est.