Amerikai V8-ast kaphat a GTbyCitroen

2009.03.06. 14:53

A Citroën termékfejlesztési igazgatója, Vincent Besson szerint a kétüléses sportkocsinak jó esélye van arra, hogy sorozatgyártmány legyen belőle.

Besson a genfi autószalonon beszélt a típussal kapcsolatos lehetőségekről: ezek szerint legfeljebb 20 kézzel fogható példány készülne az alacsony, középmotoros típusból, amelyet eredetileg csupán a Gran Turismo 5 nevű konzol-játékhoz terveztek. A szimulációban kipróbálható járművet az adatlapja szerint hidrogénnel táplált, üzemanyagcellás hajtáslánc mozgatja, de ez persze csak kitaláció: egy ilyen rendszer - ha készen is állna a Citroënnél - megfizethetetlenül drága, túlsúlyos és megbízhatatlan volna ahhoz, hogy egy szériagyártmányban használják. Besson szerint valószínűbb, hogy az extrém forma alá valamiféle amerikai V8-as kerül majd, vagy a GM, vagy a Ford kínálatából, azaz a GTbyCitroenbe bátran képzelhetünk minimum 400 lóerőt.

Ha megvalósul, ez lesz a Citroën első igazi szupersportkocsija, és bár a kifejlesztése valószínűleg akkor sem érné meg a franciáknak, ha egymillió euró feletti áron kínálnák, a típus hosszabb távon jelentős hasznot hozhat, azokon a leendő vásárlókon keresztül, akik most a sportkocsi virtuális változatával kóstolnak bele a Citroën-élménybe.