2009.03.09. 14:22

Az Aston Martin és a Mercedes közti együttműködés első kézzel fogható eredménye a Lagonda tanulmány.

Több mint egy éve hallottunk először az Aston Martin és a Mercedes lehetséges együttműködéséről, és lényegében már el is készült az első közös fejlesztésük. Az óriási Lagonda Concept ugyanis már a Mercedes GL terepjáró alapjaira épül, igaz, még akadnak benne Fordnál gyártott alkatrészek is, például a V12-es motor. A sorozatgyártmány azonban már teljes egészében Stuttgartból szállított alkatrészekre épülhet. Az Aston Martin szerint amennyiben a gyártás mellett döntenek, akár két éven belül elkészülhet a végleges Lagonda.

Később persze tovább bővülhet az együttműködés, hiszen az Aston Martin számára kulcskérdés, hogy függetlenítse magát a Ford főegységeitől. Az egykori anyacég ugyanis már nem fejleszti tovább azokat a V8-as és V12-es motorokat, amelyeket a brit sportkocsigyártó jelenleg használ, így viszont hosszabb távon az Aston versenyképessége is veszélybe kerülne. Ugyanakkor a Mercedes nem csak a hagyományos motorokkal, váltókkal, padlólemezekkel tudja ellátni a sportkocsigyártót, de akár kész hibrid hajtásrendszerrel is, amely akár már Lagonda terepjáróban is felbukkanhat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.