Nissan GT-R orrú kombi Japánból

2009.03.10. 12:24

A Nissan legerősebb sportkocsija családi autónak nem igazán alkalmas, de Japánban már született egy félmegoldás azoknak, akiknek csak a látvány a fontos.

Egy japán tuningcég, a Kids Heart állította ki ezt a kombit a Nagoya Auto Trend Show-n, amely elölről megtévesztésig hasonlít a GT-R-re. A hátsó része persze elárulja, hogy egy másik típuson alapul, a Stagea M35-ösön, amely a Nissan Skyline/Infiniti G sorozat hátsókerék-hajtású padlólemezére épül, a Nissan 3,5 literes V6-osának 260 lóerős változatával. Azt ugyan nem sikerült kiderítenünk, hogy a kiállított autóba milyen motor került - elméletben akár a GT-R 3,8 literes biturbó hathengeresét is be lehet építeni a Stagea orrába, bár ez a megoldás alighanem túl drága volna -, de már az is elismerésre méltó, hogy milyen jól összeillesztették a két autó formáját. A látvány alapján azon sem csodálkoztunk volna, ha kiderül, hogy a formaterv a Nissan gyári tervezőinek munkája.

Ha nem is feltétlenül ugyanolyan gyors, mint a GT-R, nem valószínű, hogy a Kids Heart nagyon mellényúlt volna: biztosan akad jó néhány sportkocsirajongó családapa, aki szívesen megrendel majd egyet-egyet a GT-R orrú kombiból.